UV lampe za ispis na bocama i čašama

ispis na boceBrojni plastični dijelovi su napravljeni pomoću ultraljubičaste tinte / premaza. Oni uključuje sve ne-upijajuće podloge uobičajene na tržištu, poput PE, PP, ABS, PS, PET i PVC-a. Sve vrste plastičnih komponenti mogu se ispisati / ukrasiti pomoću UV lampi, uključujući one proizvedene istiskivanjem i puhanim oblikovanjem. Proizvodi poput šalice, poklopaca, posuda, kapa, cijevi, boca, kanti i majica. Posebni proizvodi uključuju pastu za zube, kozmetičke posude, olovke, flomastere, plastične čaše za jogurt, leće te za boce pića.

Nakon sitotiska, proizvodi se suše u transportnim UV sušilicama. Za veće količine ispisa na poklopcima i plastičnim čašama, koristi se suhi offset tisak, također poznat kao obrnuti tiskarski. Visoki volumen sušenja se obično postiže na stroju.

Postići prianjanje na plastiku je izrazito teško. Kako bi se postiglo stvrdnjavanje, UV lampe sadrže neku vrstu površinske obrade, kao što su korone ili plamen, neposredno prije primjene tinte. Poklopci, šalice, i sl. zahtijevaju velike brzine proizvodne linije te izvrstan dizajn ambalaže. Osovina pritom rotira pod UV lampom, a proces se nastavlja u sljedeći tisak stanice. Ubrzanje na 600 dijelova u minuti može se postići s višebojnim tiskom i UV stvrdnjavanjem.

Da bi se ostvarila brzina proizvodnja, potreban je rad UV lampi na 300 do 500 vata po inču. Stvrdnjavanje brzina općenito ovisi o:

ziva_uv_lampeReflektor dizajna: fokusiran ili nefokusiran

  • Broj i snaga UV lampi
  • Debljina tiskane tinte
  • Boju ili nijansu od tinte
  • Plastični supstrat

Najpopularniji indikator za tisak na šalicu / bocu je standardna žarulja od žive (Hg). Izdržljiva je, ima niže troškove održavanja i izvodi dobro u širokom rasponu od premaza.

Većina ultraljubičastih lampi se koristi za print na boce pomoću hlađenog zraka. Lampe moraju biti čiste. Sve vrste prašine, praha, masnoća, dima i masti tinte moraju biti očišćene. Mala ulaganja u čistiji zrak za hlađenje će dugoročno smanjiti troškove održavanja.

Lampe i reflektore treba pregledati nakon svakih 100 radnih sati. Ukoliko svjetiljka ima vanjske kontaminacije ili je reflektor površine je onečišćen, lampu očistite ili zamijenite! Koristite krpu bez dlačica za čišćenje. Nemojte trošiti svoj ​​novac na posebno čišćenje UV lampi jer imaju sumnjivu vrijednost! Ako su otapala dopuštena, koristite izopropilni alkohol. Za ekstremne slučajeve koristite blagi brusi za čišćenje UV lampa. Isperite talog na staklu prije ponovne upotrebe lampe.

 

Uvijek dopustiti lampi da se ohladi i odspojite sav napon prije bilo kakvog čišćenja.

 

Albatros UV lampe su zamjenjive s većinom UV tiskarske opreme. Tijekom godina je potvrđena kvaliteta, performanse, pouzdanost i vrijednost naših lampi. Također, Albatros lampe su dizajnirane za optimalno korištenje tiska i kvalitetu ispisa.

 

Ovdje je djelomični popis printera za ispis na plastične boce i čaše:

Printeri:

Metal Box OSMO Polytype Van Dam
Kase Equipment Desco UV-TOP Isimat
Newman Equipment