Kvaliteta UV lampe

Kvaliteta UV lampi

Kvaliteta UV lampi

Pouzdanost UV uređaja znatno ovisi o kvaliteti ugrađenih UV lampi. Kako bi osigurali visoki standard kvalitete, Albatros koristi samo najbolje materijale prilikom izrade svih UV lampi.

Razvijene za različite aplikacije s prilagođenom emisijom spektra, UV lampe su proizvedene za industrijsku primjenu UV uređaja za učinkovito korištenja UV boja, lakova i ljepila na podlogama kao što su drvo, papir, plastika, metal i staklo.

Paleta proizvoda obuhvaća UV lampe s duljinama od 100 do 2300 mm, te sa snagom od 60 W/cm do 240 W/cm, ovisno o duljini.

Kontrola kvalitete

Nakon što proizvodni proces završi, UV lampe podliježu strogom ispitivanju kvalitete. Električni parametri, poput radnog napona i struje, posebna proizvodnja energije i UV-C intenzitet zračenja određuje te vrednuje UV lampe u usporedbi s nominalnim vrijednostima. Svaka UV lampa je rigorozno ispitana i certificirana.

Promjena UV lampi

Promjena lampi je sada lakša i brža. Nove lampe smanjuju vrijeme zastoja promjene po lampi na minimum.

Sada je moguće promijeniti UV lampe u nekoliko sekundi kroz nekoliko jednostavnih koraka. Također, puno je brže čišćenje lampi i reflektora kako bi se osiguralo da se konstantno radi na optimalnim performansama. Dodatne prednosti redovitog čišćenja su učinkovitiji i ekološki rad te duži život UV sustava.